Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Állatkert - wyw.hu

Szponzorált linkek
Állatvilág, állatok
http://allatvilag.wyw.hu/

Wyw tematikus linkek állatvilág témakörben, az alábbi kategóriákban: Állatkereskedések, Állatkertek, Delfinek, Dinoszaurusz, Elefánt, Gerincesek, Halak, Hobbiállatok oldalai, Hüllők, Kutya, Lovak, Macskák, Madarak, Majmok, Medvék, Puhatestűek, Rovarok, Zoológusok.

Állatvilág, állatok
Akvarisztika, akvárium
http://akvarisztika.wyw.hu/

[Afrikai sügérek] [Akvaristák honlapjai] [Akvarisztika könyvek] [Akvarisztikai fórumok] [Akvarisztikai szaküzletek] [Akvárium gondozása] [Akváriumi csigák] [Akváriumok] [Aranyhal] [Barbus- Márna] [Characinidae] [Cikkek] [Danio és Brachidanio] [Diszkoszhal] [Guppi] [Halbetegségek] [Halfajták] [Külföldi portálok] [Magazinok] [Német akvarisztikai oldalak] [Népszerű fajok] [Poecilia- Elevenszülő fogaspontyfélék] [Szerkesztői további oldalai] [Tengeri akvarisztika] [Vitorláshal] [Vízinövények]

Akvarisztika, akvárium
Díszállatok
http://diszallatok.wyw.hu/

Wyw katalógus díszállatok témában, az alábbi témakörökkel: Akvárium készítők, Édesvízi akvárium, Egyesületek, Eledelek, Hüllők, Képgyűjtemények, Kereskedések, Kutyák, Macska, Madarak, Pókok, Rágcsálók, Rendezvények, Szakkönyvek, Tavak, Tengeri akvarisztika, Tenyésztők.

Díszállatok
Kisállatok
http://kisallatok.wyw.hu/

Alapítványok, Klubok, Állatvédők, Apróhirdetések, Állatgyógyászat, Állatkereskedések, Állatkertek, Csincsilla, Degu, Egér, Fórumok, Gyíkok, Gekkók, Hírek - Érdekességek, Hörcsög, Hód, Kaméleonok, Képek - Videók, Kígyók, Kisállat Irodalom, Krokodilok, Leguánok, Varánuszok, Mókus, Nyúl, Patkány, Pocok, Teknősök, békák, Tengerimalac, Terrárium, Vadászgörény.

Kisállatok
Majom
http://majom.wyw.hu/

[A majmok kommunikációja] [Bonobo] [Csimpánz] [Ember és majom rokonsága] [Ember és majom származása] [Érdekességek] [Filmek] [Gibbonfélék] [Gorilla] [Híres majmok] [Majmok állatkertben] [Majom és ősember] [Makifélék] [Orangután] [Pávián] [WYW katalógusok]

Majom
Szórakozás, kikapcsolódás
http://szorakozas.wyw.hu/

Aerobic-Fittness-Wellness, Aquaparkok, vízividámpark, Állatkertek, Bábszínház, Bevásárlóközpontok Budapesten, Bevásárlóközpontok Vidéken, Biliárd, Botanikus kertek, Bowling - Teke, Cirkusz, Darts klubok, Disco Balaton, Disco Budapesten, Disco vidéken, DVD, Videotékák, Egyéb szórakozás, Éttermek Budapesten, Éttermek vidéken, Filmek, Gokart pályák, Internet kávézó, Jegyirodák, Karaoke, Kaszinó - Online Casino, Kiállítások, Kirándulóhelyek, Könyvajánló, Magazinok, Motoros klubok, Mozik Budapesten, Mozik vidéken, Nyaralás - Utazás (külföld), Nyaralás - Utazás (Magyarország), Online játékok, Paintball, Rádiók - Online rádiók, Rendezvények Budapesten, Rendezvények vidéken, Rendezvényszervezés, Szabadidőközpontok, Szabadtéri szórakozóhelyek, Szépségfarmok, Szerencsejáték, Színházak Budapesten, Színházak vidéken, Szórakoztató portálok, Tánc, Társkereső, Teke - Teke pályák, Túrázás, Tv csatornák, Utazási irodák, Vadasparkok (külföldön), Vadasparkok (Magyarország), Vicc - Humor, Zenekarok.

Szórakozás, kikapcsolódás
Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
http://www.styrassicpark.hu/

Styrassic Park - Bad Glechenberg, a rábafüzesi határtól 40 km-re. A Styrassic Park egy érdekes szabadtéri múzeum, az ausztriai múzeumok szövetségének tagja. A Park egy öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú, a palentologiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelő, tehát valósághű modellekkel mutatja be a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől - drámai kihalásukig. A megdöbbentő méretű, történelem előtti őslényeken, majd a jégkorszak állatain kívül, az ember történetének hét millió évét illusztráláló, szintén életnagyságú makettsorok is kiváló környezetet, felbecsülhetetlen ismeretanyagot biztosítanak a rendhagyó biológia-, földrajz-, történelemórákhoz.

Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
Zoo Vienna - Bécs
http://www.zoovienna.at/

Tiergarten Schönbrunn Zoo Vienna. A schönbrunni állatkert a világ legrégebben működő állatkertje és egyben az egyetlen még megmaradt barokk állatkert.

Zoo Vienna - Bécs
Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
http://madarkert.hu/

A Magyarországon elsőként látogatható díszmadárgyűjtemény főként papagájfajtákat felvonultat fel, de számos más díszmadárként tartott madárfaj is megtalálható. Az első hazai díszmadárpark új színhelyen, Kerekiben a Balaton parttól 6km-re, 7.000m2-es parkosított területen, gyönyörű természeti környezetben várja régi és új vendégeit. Pávák, papagájok, egzotikus fácánok és víziszárnyasok, valamint sok más madárfaj színpompás kavalkádja hatalmas, európai színvonalú röpdékben és kifutókban. A látogatók számára privát parkoló, kisgyermekeknek játszótér. A környéken sok más pihenési, kirándulási lehetőség. Somogy legmagasabb, erdővel borított dombjai között barangolva felfedezhetik a déli part egyetlen fennmaradt kővárát, számtalan természeti látnivalót.

Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
Lábod - Petesmalmi vidrapark
http://koloknet.hu/132-petesmalmi-vidrapark-labod

A Petesmalomban kialakított Vidraparkban természetes élőhelyükön tanulmányozható védett vízi ragadozókon kívül a rendkívül színes állatvilág is vonzza a turistákat és a vadászokat. A Somogy megyei Lábod mellett található petesmalmi tórendszer állatvilága igazi élményt kínál a természet szerelmeseinek. Mivel itt találkozik a tavi és az erdei élettér, a vidék élővilága rendkívül változatos. A tórendszer mellett kiépített madárlesek különleges élménnyel várják az ideérkezőket: a nádas területen énekes nádi madarak élnek, gyakran látható a feketerigó, a szürke gém, de a türelmes turista a védett réti sast és a fekete gólyát is megpillanthatja. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és az Alapítvány a Vidrákért összefogtak, és közösen lépnek fel a magyarországi vidrák védelme érdekében, ugyanis hazánkban él Európa legnagyobb vidraállománya. A terület egész évben látogatható.

Lábod - Petesmalmi vidrapark
Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
http://www.sostozoo.hu/

Nyíregyházi Állatpark Kht. honlapja - 4431 Sóstófürdő.

Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
Állatkertes játékok
http://www.lanyos-jatekok.hu/allatkertes-jatekok

Online szórakoztató és vicces, ingyenes állatkertes játékok gyerekeknek.

Állatkertes játékok
Kecskeméti Vadaskert
http://www.zookecskemet.hu/

Területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállatgyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány - 6000 Kecskemét, Műkert 1.

Kecskeméti Vadaskert
Zoo Veszprém
http://veszpremzoo.hu/

Kittenberger Kálmán növény- és állatkert - Veszprém. Az ország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Gyűjteményükben megtalálhatók a hagyományos állatkerti állatok, (oroszlánok, medvék, majmok) de igazi ritkaságokkal is találkozhatnak (kardszarvú antilopok, dzseladák) melyek hazánkban csak náluk láthatóak. Ötven emlős-, harmincöt madár- és huszonöt hüllő fajjal találkozhatnak Veszprémben. Információk, hírek, programok, térkép, nyitvatartás, látványetetések, zoo tábor...

Zoo Veszprém
San Diego Állatkert
http://www.sandiegozoo.org/

San Diego Zoo | Wild Animal Park. A San Diego-i Állatkert honlapja.

San Diego Állatkert
Budapesti Állat- és Növénykert
http://www.zoobudapest.com/

A fővárosi állatkert története, virtuális barangolás, ajánlott olvasmányok, örökbefogadással és természetvédelemmel kapcsolatos információk, linkek.

Budapesti Állat- és Növénykert
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
http://nimfea.hu/

A "Nimfea" Természetvédelmi Egyesület (teljes nevén: Nimfea Környezet- és Természetvédelmi Szövetség) jelenleg a Tiszántúl egyik legnagyobb szervezete, több mint 1000 taggal, 13 jól működő helyi csoporttal (ill. tagszervezettel), és egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani. A szervezet Magyarország Alföldi régióján foglalkozik nem kormányzati szervként számos környezet- és természetvédelmi feladat ellátásával, de az elmúlt időszakban egyre több országos, sőt Kárpát-medencei feladat ellátására is vállalkozott, így működési területe is folyamatosan nő.

Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Magyar Állatkertek Szövetsége
http://www.zoo.hu/

A Magyar Állatkertek Szövetségének hivatalos honlapja.

Magyar Állatkertek Szövetsége
Waza
http://www.waza.org/

World Association of Zoos and Aquariums - Hivatalos honlapja.

Waza
Izea
http://www.izea.net/

A világ állatkertjeiben folyó zoopedagógiai munka legfrissebb híreiért, újdonságaiért keresse a Nemzetközi Zoopedagógiai Szövetség honlapját! - International Zoo Educators Association.

Izea
Bgci
http://www.bgci.org/

Botanic Garden Conservation International. - A nemzetközi botanikuskerti szervezet honlapja.

Bgci
Mme
http://mme.hu/

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hivatalos honlapja.

Mme
Eaza
http://www.eaza.net/

European Association of Zoos and Aquaria - EAZA. Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége.

Eaza
Budapesti Állatkert fotók
http://www.alexgraphics.hu/photoblog/budapesti_allatkert/

Budapesti Állatkert, fotók az állatkertről és állatokról.

Budapesti Állatkert fotók
Alapítvány a Budapesti Állatkertért
http://www.allatkertialapitvany.hu/

Alapítvány a Budapesti Állatkert Élő Gyűjteményének Támogatására néven 1992-ben kezdtük meg működésünket, a nevünkben megfogalmazott cél érdekében. 1999-ben nevünket egyszerűsítettük, új nevünk Alapítvány a Budapesti Állatkertért lett, célunk azonban változatlan maradt; a budapesti állatkert lakóinak takarmányozásának és egészségük megőrzésének támogatása adományozóink segítségével. A jelképes örökbefogadás egy játékos támogatási formája az állatkertnek, melynek lényege, hogy támogatónk a minimális örökbefogadási összeg fejében egy évre jelképesen nevelőszülője lehet egy általa kiválasztott, nálunk élő állatnak.

Alapítvány a Budapesti Állatkertért
National Geographic Magyarország
http://www.geographic.hu/

National Geographic Magyarország - Aktuális hírek, magazin.

National Geographic Magyarország
Állatkerti programok a Víz Világnapján
http://zoo.multimania.hu/

Az Állatkert idén is megemlékezik a Víz Világnapjáról, illetve a Meteorológiai Világnapról: március 22-én csütörtökön ez alkalomból számos programmal várják az apróbb és nagyobb látogatókat.

Állatkerti programok a Víz Világnapján
A gondozoo
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6578.html

A gondozoo (Zookeeper) amerikai film, 2011, vígjáték. Az állatok – miután értesültek róla, hogy napi takarmányuk és zsákmányuk megbízható szállítója el akarja hagyni őket – megszegik ősi esküjüket, és elárulják, hogy az ők is tudnak beszélni...

A gondozoo
Kiselefánt született Budapesten
http://www.youtube.com/watch?v=NaMavrcxXSE

Kiselefánt született a Budapesti Állatkertben 2013. február 14-én, Valentin-napon!

Kiselefánt született Budapesten
My Free Zoo
http://www.myfreezoo.hu/

My Free Zoo az állati jó, ingyenes és böngészős játék! Saját állatkert aranyos, vidám állatokkal.

My Free Zoo
Zoo Mumba
http://www.zoomumba.hu/

Zoo Mumba - Egy őrült és vidám online állatkert játék. Legyen saját állatkerted!

Zoo Mumba
Zoomania.hu
http://www.zoomania.hu/

Zoomania.hu - Hírek, cikkek, érdekességek a Vadvilágból.

Zoomania.hu
Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu
http://animals.fotkyfoto.hu/fotok-kepek/

Üdvözöljük a Fotky&Foto fotóalbumban A Fotky-Foto.hu Fotóalbum jó minőségű royalty free licenciás fényképeket kínál. Olcsó,legális fényképek, kereskedelmi és magán célra remek áron! Fotky-Foto.hu Fotóalbum - képek, fényképek, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák az egész világról az Ön reklámjához, hirdetéséhez, honlapjára és nyomtatásra. Képek grafikus munkához, reklám ügynökségeknek, magazinokba és médiába. Fényképek milliói a legjobb áron. Válassza ki a fényképet és kényelmesen online töltse le garanciával, könnyen. Így a kép pár percen belül az Öné lehet!

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu
Fővárosi Állat és Növénykert - Természetvédelem
http://www.zoobudapest.com/termeszetvedelem

A világ állatkertjeinek és akváriumainak egyre fontosabb szerep jut a Föld természeti értékeinek megőrzésében. Ideiglenes menedéket, a vadonnál esetleg biztosabb szaporodási lehetőséget adnak a természetes élőhelyükön veszélyeztetett állatoknak. Csak Európában legalább 200 olyan állatfaj él, amelynek fennmaradása az állatkertektől is függ.

Fővárosi Állat és Növénykert - Természetvédelem
Wikipédia - Fővárosi Állat- és Növénykert
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C5%91v%C3%A1rosi_%C3%81llat-_%C3%A9s_N%C3%B6v ...

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. 1866-os megnyitásától egészen az 1950-es évekig, az első vidéki állatkertek megalapításáig az ország egyetlen állatkertje volt. Az állat- és növénykertként működő intézmény az ország egyik leglátogatottabb kulturális közintézménye: évente 1-1,1 millió fő keresi fel látogatóként. A korszerű állatkertek többségéhez hasonlóan fő tevékenységi köre a természetvédelem, az oktatás, a természetközeli szabadidős program biztosítása, valamint a tudományos kutatás.

Wikipédia - Fővárosi Állat- és Növénykert
Légifotók - Budapesti állatkert
http://www.civertan.hu/legifoto/legifoto.php?page_level=873

Légifotók a Budapesti Állat- és növénykertről. Civertan Bt.

Légifotók - Budapesti állatkert
Wikipédia - Állatkertek listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llatkertek_list%C3%A1ja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A lista a világ állatkertjeit tartalmazza, kontinensenként betűrendben.

Wikipédia - Állatkertek listája
Állatkert
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llatkert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. Először mintegy 3000 évvel ezelőtt tartottak állatokat állatkertekben. Ekkoriban alapított egy kínai uralkodó hatalmas gyűjteményt Tudás Kertje néven, az izraeli Salamon király vadállatokat idomított, az asszír királyok fővárosaikban – felfogásuk szerint a világ közepén – az ismert világ minden állatát és növényét felvonultató vadaskerteket hoztak létre, a rómaiak pedig ragadozókat és madarakat tartottak. A 18. században a Versailles-ból Párizsba költöztetett királyi lovarda helyén jött létre a Jardin des Plantes, az első állatkert. A 19. és 20. században azért alapítottak állatkerteket, hogy tájékoztassák, oktassák, és szórakoztassák a közönséget. 1960-ig az állatkertek enciklopédikus jellegűek voltak, és arra törekedtek, hogy lehetőleg minél több állatfajt bemutassanak. Az 1970-es évektől már a fajok megmentéséhez is hozzá járultak. Az állatkertek specializálódnak, s néha csak egyes természeti környezetet mutattak be...

Állatkert
Zoológia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zool%C3%B3gia

A zoológia, azaz állattan az állatok rendszerezésével, állatfajok és közösségeik megismerésével foglalkozó tudomány, a biológia résztudománya.

Zoológia
Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség
http://www.allatvedok.hu/

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség honlapja.

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség
Állatvilág, állatok
http://allatvilag.wyw.hu/

Wyw tematikus linkek állatvilág témakörben, az alábbi kategóriákban: Állatkereskedések, Állatkertek, Delfinek, Dinoszaurusz, Elefánt, Gerincesek, Halak, Hobbiállatok oldalai, Hüllők, Kutya, Lovak, Macskák, Madarak, Majmok, Medvék, Puhatestűek, Rovarok, Zoológusok.

Állatvilág, állatok
Akvarisztika, akvárium
http://akvarisztika.wyw.hu/

[Afrikai sügérek] [Akvaristák honlapjai] [Akvarisztika könyvek] [Akvarisztikai fórumok] [Akvarisztikai szaküzletek] [Akvárium gondozása] [Akváriumi csigák] [Akváriumok] [Aranyhal] [Barbus- Márna] [Characinidae] [Cikkek] [Danio és Brachidanio] [Diszkoszhal] [Guppi] [Halbetegségek] [Halfajták] [Külföldi portálok] [Magazinok] [Német akvarisztikai oldalak] [Népszerű fajok] [Poecilia- Elevenszülő fogaspontyfélék] [Szerkesztői további oldalai] [Tengeri akvarisztika] [Vitorláshal] [Vízinövények]

Akvarisztika, akvárium
Díszállatok
http://diszallatok.wyw.hu/

Wyw katalógus díszállatok témában, az alábbi témakörökkel: Akvárium készítők, Édesvízi akvárium, Egyesületek, Eledelek, Hüllők, Képgyűjtemények, Kereskedések, Kutyák, Macska, Madarak, Pókok, Rágcsálók, Rendezvények, Szakkönyvek, Tavak, Tengeri akvarisztika, Tenyésztők.

Díszállatok
Kisállatok
http://kisallatok.wyw.hu/

Alapítványok, Klubok, Állatvédők, Apróhirdetések, Állatgyógyászat, Állatkereskedések, Állatkertek, Csincsilla, Degu, Egér, Fórumok, Gyíkok, Gekkók, Hírek - Érdekességek, Hörcsög, Hód, Kaméleonok, Képek - Videók, Kígyók, Kisállat Irodalom, Krokodilok, Leguánok, Varánuszok, Mókus, Nyúl, Patkány, Pocok, Teknősök, békák, Tengerimalac, Terrárium, Vadászgörény.

Kisállatok
Majom
http://majom.wyw.hu/

[A majmok kommunikációja] [Bonobo] [Csimpánz] [Ember és majom rokonsága] [Ember és majom származása] [Érdekességek] [Filmek] [Gibbonfélék] [Gorilla] [Híres majmok] [Majmok állatkertben] [Majom és ősember] [Makifélék] [Orangután] [Pávián] [WYW katalógusok]

Majom
Szórakozás, kikapcsolódás
http://szorakozas.wyw.hu/

Aerobic-Fittness-Wellness, Aquaparkok, vízividámpark, Állatkertek, Bábszínház, Bevásárlóközpontok Budapesten, Bevásárlóközpontok Vidéken, Biliárd, Botanikus kertek, Bowling - Teke, Cirkusz, Darts klubok, Disco Balaton, Disco Budapesten, Disco vidéken, DVD, Videotékák, Egyéb szórakozás, Éttermek Budapesten, Éttermek vidéken, Filmek, Gokart pályák, Internet kávézó, Jegyirodák, Karaoke, Kaszinó - Online Casino, Kiállítások, Kirándulóhelyek, Könyvajánló, Magazinok, Motoros klubok, Mozik Budapesten, Mozik vidéken, Nyaralás - Utazás (külföld), Nyaralás - Utazás (Magyarország), Online játékok, Paintball, Rádiók - Online rádiók, Rendezvények Budapesten, Rendezvények vidéken, Rendezvényszervezés, Szabadidőközpontok, Szabadtéri szórakozóhelyek, Szépségfarmok, Szerencsejáték, Színházak Budapesten, Színházak vidéken, Szórakoztató portálok, Tánc, Társkereső, Teke - Teke pályák, Túrázás, Tv csatornák, Utazási irodák, Vadasparkok (külföldön), Vadasparkok (Magyarország), Vicc - Humor, Zenekarok.

Szórakozás, kikapcsolódás
Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
http://www.styrassicpark.hu/

Styrassic Park - Bad Glechenberg, a rábafüzesi határtól 40 km-re. A Styrassic Park egy érdekes szabadtéri múzeum, az ausztriai múzeumok szövetségének tagja. A Park egy öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú, a palentologiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelő, tehát valósághű modellekkel mutatja be a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől - drámai kihalásukig. A megdöbbentő méretű, történelem előtti őslényeken, majd a jégkorszak állatain kívül, az ember történetének hét millió évét illusztráláló, szintén életnagyságú makettsorok is kiváló környezetet, felbecsülhetetlen ismeretanyagot biztosítanak a rendhagyó biológia-, földrajz-, történelemórákhoz.

Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
Zoo Vienna - Bécs
http://www.zoovienna.at/

Tiergarten Schönbrunn Zoo Vienna. A schönbrunni állatkert a világ legrégebben működő állatkertje és egyben az egyetlen még megmaradt barokk állatkert.

Zoo Vienna - Bécs
Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
http://madarkert.hu/

A Magyarországon elsőként látogatható díszmadárgyűjtemény főként papagájfajtákat felvonultat fel, de számos más díszmadárként tartott madárfaj is megtalálható. Az első hazai díszmadárpark új színhelyen, Kerekiben a Balaton parttól 6km-re, 7.000m2-es parkosított területen, gyönyörű természeti környezetben várja régi és új vendégeit. Pávák, papagájok, egzotikus fácánok és víziszárnyasok, valamint sok más madárfaj színpompás kavalkádja hatalmas, európai színvonalú röpdékben és kifutókban. A látogatók számára privát parkoló, kisgyermekeknek játszótér. A környéken sok más pihenési, kirándulási lehetőség. Somogy legmagasabb, erdővel borított dombjai között barangolva felfedezhetik a déli part egyetlen fennmaradt kővárát, számtalan természeti látnivalót.

Balatoni Madárkert - díszmadár és kisállatpark
Lábod - Petesmalmi vidrapark
http://koloknet.hu/132-petesmalmi-vidrapark-labod

A Petesmalomban kialakított Vidraparkban természetes élőhelyükön tanulmányozható védett vízi ragadozókon kívül a rendkívül színes állatvilág is vonzza a turistákat és a vadászokat. A Somogy megyei Lábod mellett található petesmalmi tórendszer állatvilága igazi élményt kínál a természet szerelmeseinek. Mivel itt találkozik a tavi és az erdei élettér, a vidék élővilága rendkívül változatos. A tórendszer mellett kiépített madárlesek különleges élménnyel várják az ideérkezőket: a nádas területen énekes nádi madarak élnek, gyakran látható a feketerigó, a szürke gém, de a türelmes turista a védett réti sast és a fekete gólyát is megpillanthatja. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és az Alapítvány a Vidrákért összefogtak, és közösen lépnek fel a magyarországi vidrák védelme érdekében, ugyanis hazánkban él Európa legnagyobb vidraállománya. A terület egész évben látogatható.

Lábod - Petesmalmi vidrapark
Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
http://www.sostozoo.hu/

Nyíregyházi Állatpark Kht. honlapja - 4431 Sóstófürdő.

Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
Állatkertes játékok
http://www.lanyos-jatekok.hu/allatkertes-jatekok

Online szórakoztató és vicces, ingyenes állatkertes játékok gyerekeknek.

Állatkertes játékok
Kecskeméti Vadaskert
http://www.zookecskemet.hu/

Területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállatgyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány - 6000 Kecskemét, Műkert 1.

Kecskeméti Vadaskert
Zoo Veszprém
http://veszpremzoo.hu/

Kittenberger Kálmán növény- és állatkert - Veszprém. Az ország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Gyűjteményükben megtalálhatók a hagyományos állatkerti állatok, (oroszlánok, medvék, majmok) de igazi ritkaságokkal is találkozhatnak (kardszarvú antilopok, dzseladák) melyek hazánkban csak náluk láthatóak. Ötven emlős-, harmincöt madár- és huszonöt hüllő fajjal találkozhatnak Veszprémben. Információk, hírek, programok, térkép, nyitvatartás, látványetetések, zoo tábor...

Zoo Veszprém
San Diego Állatkert
http://www.sandiegozoo.org/

San Diego Zoo | Wild Animal Park. A San Diego-i Állatkert honlapja.

San Diego Állatkert
Budapesti Állat- és Növénykert
http://www.zoobudapest.com/

A fővárosi állatkert története, virtuális barangolás, ajánlott olvasmányok, örökbefogadással és természetvédelemmel kapcsolatos információk, linkek.

Budapesti Állat- és Növénykert
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
http://nimfea.hu/

A "Nimfea" Természetvédelmi Egyesület (teljes nevén: Nimfea Környezet- és Természetvédelmi Szövetség) jelenleg a Tiszántúl egyik legnagyobb szervezete, több mint 1000 taggal, 13 jól működő helyi csoporttal (ill. tagszervezettel), és egy Központi Irodával Túrkevén, melynek feladata a gördülékeny működést biztosítani. A szervezet Magyarország Alföldi régióján foglalkozik nem kormányzati szervként számos környezet- és természetvédelmi feladat ellátásával, de az elmúlt időszakban egyre több országos, sőt Kárpát-medencei feladat ellátására is vállalkozott, így működési területe is folyamatosan nő.

Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Magyar Állatkertek Szövetsége
http://www.zoo.hu/

A Magyar Állatkertek Szövetségének hivatalos honlapja.

Magyar Állatkertek Szövetsége
Waza
http://www.waza.org/

World Association of Zoos and Aquariums - Hivatalos honlapja.

Waza
Izea
http://www.izea.net/

A világ állatkertjeiben folyó zoopedagógiai munka legfrissebb híreiért, újdonságaiért keresse a Nemzetközi Zoopedagógiai Szövetség honlapját! - International Zoo Educators Association.

Izea
Bgci
http://www.bgci.org/

Botanic Garden Conservation International. - A nemzetközi botanikuskerti szervezet honlapja.

Bgci
Mme
http://mme.hu/

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hivatalos honlapja.

Mme
Eaza
http://www.eaza.net/

European Association of Zoos and Aquaria - EAZA. Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége.

Eaza
Budapesti Állatkert fotók
http://www.alexgraphics.hu/photoblog/budapesti_allatkert/

Budapesti Állatkert, fotók az állatkertről és állatokról.

Budapesti Állatkert fotók
Alapítvány a Budapesti Állatkertért
http://www.allatkertialapitvany.hu/

Alapítvány a Budapesti Állatkert Élő Gyűjteményének Támogatására néven 1992-ben kezdtük meg működésünket, a nevünkben megfogalmazott cél érdekében. 1999-ben nevünket egyszerűsítettük, új nevünk Alapítvány a Budapesti Állatkertért lett, célunk azonban változatlan maradt; a budapesti állatkert lakóinak takarmányozásának és egészségük megőrzésének támogatása adományozóink segítségével. A jelképes örökbefogadás egy játékos támogatási formája az állatkertnek, melynek lényege, hogy támogatónk a minimális örökbefogadási összeg fejében egy évre jelképesen nevelőszülője lehet egy általa kiválasztott, nálunk élő állatnak.

Alapítvány a Budapesti Állatkertért
National Geographic Magyarország
http://www.geographic.hu/

National Geographic Magyarország - Aktuális hírek, magazin.

National Geographic Magyarország
Állatkerti programok a Víz Világnapján
http://zoo.multimania.hu/

Az Állatkert idén is megemlékezik a Víz Világnapjáról, illetve a Meteorológiai Világnapról: március 22-én csütörtökön ez alkalomból számos programmal várják az apróbb és nagyobb látogatókat.

Állatkerti programok a Víz Világnapján
A gondozoo
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6578.html

A gondozoo (Zookeeper) amerikai film, 2011, vígjáték. Az állatok – miután értesültek róla, hogy napi takarmányuk és zsákmányuk megbízható szállítója el akarja hagyni őket – megszegik ősi esküjüket, és elárulják, hogy az ők is tudnak beszélni...

A gondozoo
Kiselefánt született Budapesten
http://www.youtube.com/watch?v=NaMavrcxXSE

Kiselefánt született a Budapesti Állatkertben 2013. február 14-én, Valentin-napon!

Kiselefánt született Budapesten
My Free Zoo
http://www.myfreezoo.hu/

My Free Zoo az állati jó, ingyenes és böngészős játék! Saját állatkert aranyos, vidám állatokkal.

My Free Zoo
Zoo Mumba
http://www.zoomumba.hu/

Zoo Mumba - Egy őrült és vidám online állatkert játék. Legyen saját állatkerted!

Zoo Mumba
Zoomania.hu
http://www.zoomania.hu/

Zoomania.hu - Hírek, cikkek, érdekességek a Vadvilágból.

Zoomania.hu
Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu
http://animals.fotkyfoto.hu/fotok-kepek/

Üdvözöljük a Fotky&Foto fotóalbumban A Fotky-Foto.hu Fotóalbum jó minőségű royalty free licenciás fényképeket kínál. Olcsó,legális fényképek, kereskedelmi és magán célra remek áron! Fotky-Foto.hu Fotóalbum - képek, fényképek, fotók, illusztrációk, vektoros grafikák az egész világról az Ön reklámjához, hirdetéséhez, honlapjára és nyomtatásra. Képek grafikus munkához, reklám ügynökségeknek, magazinokba és médiába. Fényképek milliói a legjobb áron. Válassza ki a fényképet és kényelmesen online töltse le garanciával, könnyen. Így a kép pár percen belül az Öné lehet!

Minőségi Fotóbank, képek és fotók - fotkyfoto.hu
Fővárosi Állat és Növénykert - Természetvédelem
http://www.zoobudapest.com/termeszetvedelem

A világ állatkertjeinek és akváriumainak egyre fontosabb szerep jut a Föld természeti értékeinek megőrzésében. Ideiglenes menedéket, a vadonnál esetleg biztosabb szaporodási lehetőséget adnak a természetes élőhelyükön veszélyeztetett állatoknak. Csak Európában legalább 200 olyan állatfaj él, amelynek fennmaradása az állatkertektől is függ.

Fővárosi Állat és Növénykert - Természetvédelem
Wikipédia - Fővárosi Állat- és Növénykert
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C5%91v%C3%A1rosi_%C3%81llat-_%C3%A9s_N%C3%B6v ...

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje. 1866-os megnyitásától egészen az 1950-es évekig, az első vidéki állatkertek megalapításáig az ország egyetlen állatkertje volt. Az állat- és növénykertként működő intézmény az ország egyik leglátogatottabb kulturális közintézménye: évente 1-1,1 millió fő keresi fel látogatóként. A korszerű állatkertek többségéhez hasonlóan fő tevékenységi köre a természetvédelem, az oktatás, a természetközeli szabadidős program biztosítása, valamint a tudományos kutatás.

Wikipédia - Fővárosi Állat- és Növénykert
Légifotók - Budapesti állatkert
http://www.civertan.hu/legifoto/legifoto.php?page_level=873

Légifotók a Budapesti Állat- és növénykertről. Civertan Bt.

Légifotók - Budapesti állatkert
Wikipédia - Állatkertek listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llatkertek_list%C3%A1ja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A lista a világ állatkertjeit tartalmazza, kontinensenként betűrendben.

Wikipédia - Állatkertek listája
Állatkert
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llatkert

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. Először mintegy 3000 évvel ezelőtt tartottak állatokat állatkertekben. Ekkoriban alapított egy kínai uralkodó hatalmas gyűjteményt Tudás Kertje néven, az izraeli Salamon király vadállatokat idomított, az asszír királyok fővárosaikban – felfogásuk szerint a világ közepén – az ismert világ minden állatát és növényét felvonultató vadaskerteket hoztak létre, a rómaiak pedig ragadozókat és madarakat tartottak. A 18. században a Versailles-ból Párizsba költöztetett királyi lovarda helyén jött létre a Jardin des Plantes, az első állatkert. A 19. és 20. században azért alapítottak állatkerteket, hogy tájékoztassák, oktassák, és szórakoztassák a közönséget. 1960-ig az állatkertek enciklopédikus jellegűek voltak, és arra törekedtek, hogy lehetőleg minél több állatfajt bemutassanak. Az 1970-es évektől már a fajok megmentéséhez is hozzá járultak. Az állatkertek specializálódnak, s néha csak egyes természeti környezetet mutattak be...

Állatkert
Zoológia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zool%C3%B3gia

A zoológia, azaz állattan az állatok rendszerezésével, állatfajok és közösségeik megismerésével foglalkozó tudomány, a biológia résztudománya.

Zoológia
Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség
http://www.allatvedok.hu/

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség honlapja.

Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség
Hirdetések
Oldal leírása
allatkert.wyw.hu: Állatkert katalógus - állatkertek, vadasparkok, akváriumok, madárpark, tropicarium, safari.
Gyűjteményünkben 133 válogatott állatkert témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 133 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 16529