Vadasparkok Magyarországon > Állatkert - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vadasparkok Magyarországon > 9 weboldal. Kategória leírása: Vadasparkok Magyarországon: Budakeszi, kecskeméti, szegedi, miskolci, és egyéb városokban található vadasparkok honlapjainak gyűjteménye.

allatkert.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Kecskeméti Vadaskert
http://www.zookecskemet.hu/

Területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállatgyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány - 6000 Kecskemét, Műkert 1.

Kecskeméti Vadaskert
Bőszénfa - Szarvasfarm
http://szarvasfarm.ke.hu/

Magyarország legnagyobb zárttéri szarvasfarmja. A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Az egykor kutatási programként indult zárttéri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. Gazdaságunkban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly - tenyésztésével is foglalkozunk. Látogatótúrák, szállás, vadászat.

Bőszénfa - Szarvasfarm
Budakeszi Vadaspark
http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

A Budapesthez simuló, völgybe húzódó Budakeszi Vadaspark, a fővárostól húszpercnyire található. Az 1979-ben megnyílt Vadaspark célja a hazánkban és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel huszonhat hektáros területen, a vadbemutató mellett pihenőpark, tűzrakó helyek teszik színesebbé és örömtelibbé a Vadasparkban eltöltött időt.

Budakeszi Vadaspark
Nlc - Az 5 legjobb vadaspark
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080222/az_5_legjobb_vadaspark/

Ha nincs még programod a hétvégére, de szeretnél egy kis friss levegőt szívni, látogass el valamelyik vadasparkba. Most megmutatjuk neked az öt legjobbat az országban. Budakeszi Vadaspark, Nyíregyházi Állatpark, Miskolci vadaspark, Szegedi Vadaspark, Állat- és szabadidőpark - Abony, + 1 tipp: Margitszigeti Vadaskert.

Nlc - Az 5 legjobb vadaspark
Veresegyház - Medveotthon
http://www.medveotthon.hu/

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülõ együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggõ kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él nálunk. A területen 8 darab szûk bejáratú, ámde öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó van kialakítva, melyet rendszeresen utántöltünk. Ez biztosítja az ivóvizüket, valamint a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó idõtöltés számukra a kergetõzés. Ennek a játszótérnek nagy sikere van a medvék között. A természetes élõhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyves erdõ biztosítja az elrejtõzést, és a fáramászás lehetõségét. 2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója.

Veresegyház - Medveotthon
Szegedi Vadaspark
http://www.zoo.szeged.hu/

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A városhoz való közelsége, könnyű elérhetősége és az erdők, tavak borította terület több órás kellemes és hasznos időtöltésre nyújt lehetőséget egész évben. Az állatok tágas, természetszerű kifutókban élnek, így megkeresésük, viselkedésük megfigyelése még élménydúsabbá teszi az idelátogatók programját. A földrészenkénti felosztásban elhelyezett kifutókban hazai és távoli tájak állatai egyaránt megtekinthetők. Élnek itt különleges, ritka, kihalástól veszélyeztetett fajok, melyek megmentése, fennmaradása fontos feladatát képezi az állatkerteknek, köztük a Szegedi Vadasparknak is. Néhány állatfaj – mint például a foltos hiéna vagy a víziőz Magyarországon csak itt látható...

Szegedi Vadaspark
Lábod - Petesmalmi vidrapark
http://koloknet.hu/132-petesmalmi-vidrapark-labod

A Petesmalomban kialakított Vidraparkban természetes élőhelyükön tanulmányozható védett vízi ragadozókon kívül a rendkívül színes állatvilág is vonzza a turistákat és a vadászokat. A Somogy megyei Lábod mellett található petesmalmi tórendszer állatvilága igazi élményt kínál a természet szerelmeseinek. Mivel itt találkozik a tavi és az erdei élettér, a vidék élővilága rendkívül változatos. A tórendszer mellett kiépített madárlesek különleges élménnyel várják az ideérkezőket: a nádas területen énekes nádi madarak élnek, gyakran látható a feketerigó, a szürke gém, de a türelmes turista a védett réti sast és a fekete gólyát is megpillanthatja. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és az Alapítvány a Vidrákért összefogtak, és közösen lépnek fel a magyarországi vidrák védelme érdekében, ugyanis hazánkban él Európa legnagyobb vidraállománya. A terület egész évben látogatható.

Lábod - Petesmalmi vidrapark
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum
http://bfnp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=sub_33

A telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal. A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató.

Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum
Miskolci Vadaspark
http://www.miskolczoo.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=35

Csodálatos erdei környezetben, sok látnivalóval várja látogatóit az 1983. óta működő és vadaspark néven megismert Miskolci Állatkert. Írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert működött a Csanyik-völgyben. A lakossági összefogással létrejött állatkertünk a legrégebbi múltra visszatekintő állattartó hely hazánkban. 21 hektáros gyertyános-tölgyes elegyes erdőben helyezkedik el, mely közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz. Területünk ízelítőt ad a Bükk-hegység gazdag növényvilágából. Jelenleg közel 150 állatfaj több mint 700 egyedét mutatjuk be.

Miskolci Vadaspark
Hirdetések
Oldal leírása
allatkert.wyw.hu: Állatkert katalógus - állatkertek, vadasparkok, akváriumok, madárpark, tropicarium, safari.
Gyűjteményünkben 133 válogatott állatkert témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 133 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 16529