Állatkertek Magyarországon > Állatkert - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Állatkertek Magyarországon > 12 weboldal. Kategória leírása: Állatkertek Magyarországon: összegyűjtöttük a magyar állatkertek weboldalait.

allatkert.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
http://www.sostozoo.hu/

Nyíregyházi Állatpark Kht. honlapja - 4431 Sóstófürdő.

Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
Jászberényi Állat- és Növénykert
http://www.jaszberenyzoo.hu/

Jászberényi Állat- és Növénykert 5100 Jászberény Fémnyomó u. 3. Tel.: 06 (57) 415-010. A Jászberényi Állat- és Növénykertet a valamikori LEHEL hűtőgépgyár hozta létre. A létesítmény 1979-ben a gyereknapon nyitotta meg kapuit, akkor még kultúrpark néven. Információk, nyitvatartás, programok...

Jászberényi Állat- és Növénykert
Xantus János Állatkert - Győr
http://www.zoogyor.com/

Xantus János Állatkert - Győr - Információk, hírek, cikkek, történelem, programok, nyitvatartás...

Xantus János Állatkert - Győr
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
http://www.miskolczoo.hu/

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark hivatalos honlapja. Az állatkert eredetileg vadaspark volt, így valójában az erdőben sétálva ismerhetik meg a látogatók az itt élő közel 150 állatfaj több mint 600 egyedét. Az állatkert különlegessége a természetvédelmi szoborpark is. Ebben emléket állítanak azoknak az európai természettudósoknak, akik meghatározói voltak a modern állatkertészeti kultúra kialakulásának; illetve a kipusztult állatfajok méretarányos, bronzba öntött szobraival hívják fel a figyelmet arra, hogy helyrehozhatatlan károkat okozhat a természetben az ember. A világon elsőként itt állították fel Gerald Durrell - világhírű természettudós és számos népszerű könyv szerzője - szoborportréját. Az állatkert területe közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így reprezentálja annak növényvilágát.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Zoo Veszprém
http://veszpremzoo.hu/

Kittenberger Kálmán növény- és állatkert - Veszprém. Az ország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Gyűjteményükben megtalálhatók a hagyományos állatkerti állatok, (oroszlánok, medvék, majmok) de igazi ritkaságokkal is találkozhatnak (kardszarvú antilopok, dzseladák) melyek hazánkban csak náluk láthatóak. Ötven emlős-, harmincöt madár- és huszonöt hüllő fajjal találkozhatnak Veszprémben. Információk, hírek, programok, térkép, nyitvatartás, látványetetések, zoo tábor...

Zoo Veszprém
Zoo Debrecen - Nagyerdei Kultúrpark
http://www.zoodebrecen.hu/

A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott intézmény 1958 óta várja vendégeit. A vidéki kertek sorában elsőként alapított állatkert az elmúlt évtizedek alatt szervesen beépült a város és az erdő életébe. Az alapítás kori kicsiny terület bővülésével ma már 17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát.

Zoo Debrecen - Nagyerdei Kultúrpark
Zoo Szeged
http://www.zoo.szeged.hu/

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A városhoz való közelsége, könnyű elérhetősége és az erdők, tavak borította terület több órás kellemes és hasznos időtöltésre nyújt lehetőséget egész évben. Az állatok tágas, természetszerű kifutókban élnek, így megkeresésük, viselkedésük megfigyelése még élménydúsabbá teszi az idelátogatók programját.

Zoo Szeged
Magán Zoo - Abony
http://maganzoo.fw.hu/

Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark. A park Tóth Tibor kezdeményezésére, bármiféle állami, vagy egyéb támogatás nélkül épült és működik.

Magán Zoo - Abony
Állatkert Veszprém
http://www.allatkertveszprem.hu/

Állatkert Veszprém - Nem hivatalos honlap. Információk, hírek, újdonságok.

Állatkert Veszprém
Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium Kht.
http://www.pecszoo.hu/

Két telephelyen működő állatkert. A hegyoldalon lévő kis alapterületű állatkert (3,5 ha) mellett a város szívében egy picében működik az Akvárium-Terrárium.

Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium Kht.
Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics
http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=688

Az Afrikai Múzeum alapítója, Dr.h.c.Dr. Nagy Endre 1913. november 12-én született Ószőnyben. Három afrikai gyűjtőújta után, 1958-ban végleg elhagyta Európát és Tanzániában települt le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartotta fenn magát. Évek múltán az ország egyik legismertebb fehér vadásza lett, állatkertet és vadaskertet alapított, a Kilimandzsáró és a Meru vulkán vadászterületein vadászati főnökként is működött. Az 1971-es budapest Vadászati Világkiállítás egyik értelmi szerzőjeként pedig mint a tanzán pavilon vezetője vett részt. Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben Balatonedericsre, családi kúriájába hozta haza, mely azóta élő világgal körülvéve mint múzeum működik.

Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics
KrokodilZoo
http://www.krokodilzoo.hu/

A Krokodil Zoo néven jegyzett Terrárium immár tizenhét éve működik Kaposvár belvárosában, 2003 óta hivatalosan is állatkertnek számít. A Terrárium ritka, egzotikus hüllőknek ad otthont: krokodiloknak és kígyóknak. Különlegesség a madagaszkári boa, az öt Cuvier és a három Schneider törpekajmán (Paleosochus palbebrosus és trigonatus), - egytől-egyik a világ legkisebb krokodiljai. Összesen 10-11 ilyen állat él Európában. Valódi kuriózum a Szélesorrú kajmán (Cayman latirostris) pár, kevesebb mint hat példány van belőle egész Európában. A Jakaré kajmán szintén ritka, nagyjából 60 példány él fogságban az egész világon.

KrokodilZoo
Hirdetések
Oldal leírása
allatkert.wyw.hu: Állatkert katalógus - állatkertek, vadasparkok, akváriumok, madárpark, tropicarium, safari.
Gyűjteményünkben 133 válogatott állatkert témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 133 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 16529