Top 40 legnépszerűbb link > Állatkert - wyw.hu

Tartalom:

allatkert.wyw.hu

e-kepeslap.com - Vadállat képeslapok
e-kepeslap.com - Vadállat képeslapok
http://www.e-kepeslap.com/cards-kat-26.html

e-kepeslap.com - Vadállatok, hüllők, madarak... Ingyenes elektronikus képeslapküldő szolgáltatás.

www.e-kepeslap.com
Zoo Vienna - Bécs
Zoo Vienna - Bécs
http://www.zoovienna.at/

Tiergarten Schönbrunn Zoo Vienna. A schönbrunni állatkert a világ legrégebben működő állatkertje és egyben az egyetlen még megmaradt barokk állatkert.

www.zoovienna.at
Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
Sóstó Zoo - Nyíregyházi Állatpark
http://www.sostozoo.hu/

Nyíregyházi Állatpark Kht. honlapja - 4431 Sóstófürdő.

www.sostozoo.hu
Jászberényi Állat- és Növénykert
Jászberényi Állat- és Növénykert
http://www.jaszberenyzoo.hu/

Jászberényi Állat- és Növénykert 5100 Jászberény Fémnyomó u. 3. Tel.: 06 (57) 415-010. A Jászberényi Állat- és Növénykertet a valamikori LEHEL hűtőgépgyár hozta létre. A létesítmény 1979-ben a gyereknapon nyitotta meg kapuit, akkor még kultúrpark néven. Információk, nyitvatartás, programok...

www.jaszberenyzoo.hu
Xantus János Állatkert - Győr
Xantus János Állatkert - Győr
http://www.zoogyor.com/

Xantus János Állatkert - Győr - Információk, hírek, cikkek, történelem, programok, nyitvatartás...

www.zoogyor.com
Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
Dino Park Ausztriában - Styrassic Park
http://www.styrassicpark.hu/

Styrassic Park - Bad Glechenberg, a rábafüzesi határtól 40 km-re. A Styrassic Park egy érdekes szabadtéri múzeum, az ausztriai múzeumok szövetségének tagja. A Park egy öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú, a palentologiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelő, tehát valósághű modellekkel mutatja be a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől - drámai kihalásukig. A megdöbbentő méretű, történelem előtti őslényeken, majd a jégkorszak állatain kívül, az ember történetének hét millió évét illusztráláló, szintén életnagyságú makettsorok is kiváló környezetet, felbecsülhetetlen ismeretanyagot biztosítanak a rendhagyó biológia-, földrajz-, történelemórákhoz.

www.styrassicpark.hu
Állatkertek, Zook
Állatkertek, Zook
http://www.zseninfo.hu/ausztria/a_allatkertek.html#

Állatkertek, szafari parkok, vadasparkok Ausztriában.

www.zseninfo.hu
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Miskolci Állatkert és Kultúrpark
http://www.miskolczoo.hu/

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark hivatalos honlapja. Az állatkert eredetileg vadaspark volt, így valójában az erdőben sétálva ismerhetik meg a látogatók az itt élő közel 150 állatfaj több mint 600 egyedét. Az állatkert különlegessége a természetvédelmi szoborpark is. Ebben emléket állítanak azoknak az európai természettudósoknak, akik meghatározói voltak a modern állatkertészeti kultúra kialakulásának; illetve a kipusztult állatfajok méretarányos, bronzba öntött szobraival hívják fel a figyelmet arra, hogy helyrehozhatatlan károkat okozhat a természetben az ember. A világon elsőként itt állították fel Gerald Durrell - világhírű természettudós és számos népszerű könyv szerzője - szoborportréját. Az állatkert területe közvetlenül kapcsolódik a Bükki Nemzeti Parkhoz, így reprezentálja annak növényvilágát.

www.miskolczoo.hu
Tier- und Naturpark Schloss Herberstein
Tier- und Naturpark Schloss Herberstein
http://www.herberstein.co.at/

Tier- und Naturpark Schloss Herberstein. A 8223 Stubenberg am See, Buchberg 50.

www.herberstein.co.at
Zoo Veszprém
Zoo Veszprém
http://veszpremzoo.hu/

Kittenberger Kálmán növény- és állatkert - Veszprém. Az ország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Gyűjteményükben megtalálhatók a hagyományos állatkerti állatok, (oroszlánok, medvék, majmok) de igazi ritkaságokkal is találkozhatnak (kardszarvú antilopok, dzseladák) melyek hazánkban csak náluk láthatóak. Ötven emlős-, harmincöt madár- és huszonöt hüllő fajjal találkozhatnak Veszprémben. Információk, hírek, programok, térkép, nyitvatartás, látványetetések, zoo tábor...

veszpremzoo.hu
Zoo Debrecen - Nagyerdei Kultúrpark
Zoo Debrecen - Nagyerdei Kultúrpark
http://www.zoodebrecen.hu/

A debreceni Nagyerdő varázslatos fái közé megálmodott intézmény 1958 óta várja vendégeit. A vidéki kertek sorában elsőként alapított állatkert az elmúlt évtizedek alatt szervesen beépült a város és az erdő életébe. Az alapítás kori kicsiny terület bővülésével ma már 17 hektáron mutatja be öt földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát.

www.zoodebrecen.hu
Zoo Szeged
Zoo Szeged
http://www.zoo.szeged.hu/

A Szegedi Vadaspark 1989-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A városhoz való közelsége, könnyű elérhetősége és az erdők, tavak borította terület több órás kellemes és hasznos időtöltésre nyújt lehetőséget egész évben. Az állatok tágas, természetszerű kifutókban élnek, így megkeresésük, viselkedésük megfigyelése még élménydúsabbá teszi az idelátogatók programját.

www.zoo.szeged.hu
Bécsi Állatkert
Bécsi Állatkert
http://www.vho.at/guide/zoo.hu.html

Bécs központja a két nagy körút, a Ring és a Gürtel között terül el, a Gürtelen túl pedig a külvárosi és a kertvárosi kerületek helyezkednek el. Bár tömegközlekedési eszközökkel kitűnően elérhetők, mégis nagyobb lélegzetvételű sétáknak tekinthetjük felkeresésüket. Akad azonban a Gürtelen túl is olyan nevezetesség, melyet vétek lenne kihagyni. Ilyen például a világhírű Schönbrunn. Ma ez a világ legrégibb, eredeti állapotban megmaradt és napjainkban is működő állatkertje, mely gyűrűalakban elrendezett ketreceiről jellegzetes.

www.vho.at
Kecskeméti Vadaskert
Kecskeméti Vadaskert
http://www.zookecskemet.hu/

Területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállatgyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány - 6000 Kecskemét, Műkert 1.

www.zookecskemet.hu
Pécsi Akvárium-Terrárium
Pécsi Akvárium-Terrárium
http://www.iranymagyarorszag.hu/pecsi_akvarium-terrarium/I310430/

A Mecsek hegység lejtőire épült városban, ahogy azt intézményünk neve is jelzi - Állatkert és Akvárium Terrárium - , megosztottan helyezkedik el állatkertünk. A gyűjtemény egy része egy középkori pincerendszerben kapott helyet. A különleges helyi adottságokkal rendelkező akvárium- terrárium felett az állatcsodák udvara és az éjszaka-ház látható.

www.iranymagyarorszag.hu
Magán Zoo - Abony
Magán Zoo - Abony
http://maganzoo.fw.hu/

Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark. A park Tóth Tibor kezdeményezésére, bármiféle állami, vagy egyéb támogatás nélkül épült és működik.

maganzoo.fw.hu
Tropicarium - Óceanárium Budapest
Tropicarium - Óceanárium Budapest
http://www.tropicarium.hu/

A Tropicarium ötlete egy Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik. Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok és a tengerek, óceánok mélyében lakó állatok-növények életének bemutatását. Mindezen állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak, hogy mind az állatok, mind az őket megcsodálni vágyó látogatók jól érezzék magukat. 1999 szeptemberétől, 8 hónapig zajlott az intenzív építő munka, hogy Budapest peremén, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26.-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m2-en elterülő a Tropicarium Óceanárium.

www.tropicarium.hu
Budapesti Állat- és Növénykert
Budapesti Állat- és Növénykert
http://www.zoobudapest.com/

A fővárosi állatkert története, virtuális barangolás, ajánlott olvasmányok, örökbefogadással és természetvédelemmel kapcsolatos információk, linkek.

www.zoobudapest.com
Állatkert Veszprém
Állatkert Veszprém
http://www.allatkertveszprem.hu/

Állatkert Veszprém - Nem hivatalos honlap. Információk, hírek, újdonságok.

www.allatkertveszprem.hu
Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium Kht.
Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium Kht.
http://www.pecszoo.hu/

Két telephelyen működő állatkert. A hegyoldalon lévő kis alapterületű állatkert (3,5 ha) mellett a város szívében egy picében működik az Akvárium-Terrárium.

www.pecszoo.hu
Állatkertes játékok
Állatkertes játékok
http://www.lanyos-jatekok.hu/allatkertes-jatekok

Online szórakoztató és vicces, ingyenes állatkertes játékok gyerekeknek.

www.lanyos-jatekok.hu
Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics
Afrika Múzeum és Állatkert - Balatonederics
http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=688

Az Afrikai Múzeum alapítója, Dr.h.c.Dr. Nagy Endre 1913. november 12-én született Ószőnyben. Három afrikai gyűjtőújta után, 1958-ban végleg elhagyta Európát és Tanzániában települt le, ahol állatkertek és múzeumok megbízásából mint gyűjtő és vadbefogó tartotta fenn magát. Évek múltán az ország egyik legismertebb fehér vadásza lett, állatkertet és vadaskertet alapított, a Kilimandzsáró és a Meru vulkán vadászterületein vadászati főnökként is működött. Az 1971-es budapest Vadászati Világkiállítás egyik értelmi szerzőjeként pedig mint a tanzán pavilon vezetője vett részt. Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben Balatonedericsre, családi kúriájába hozta haza, mely azóta élő világgal körülvéve mint múzeum működik.

www.museum.hu
Bőszénfa - Szarvasfarm
Bőszénfa - Szarvasfarm
http://szarvasfarm.ke.hu/

Magyarország legnagyobb zárttéri szarvasfarmja. A hangulatos zselici dombok között fekvő kis falu, Bőszénfa ad otthont a Kaposvári Egyetem EC Vadgazdálkodási Tájközpontjának, a több mint 2 évtizedes múltra visszatekintő szarvaságazatnak. Az egykor kutatási programként indult zárttéri vadtenyészet mára már Közép-Európa egyik legjelentősebb állományává nőtte ki magát. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok több mint 1500 gímszarvasnak, 300 vaddisznónak, 200 dámvadnak, 150 muflonnak és mintegy 50 őznek nyújt élőhelyet. Gazdaságunkban a nagyvadak mellett háziállatok – magyar szürke marha, rackajuh, ló, szamár, kecske és vizibivaly - tenyésztésével is foglalkozunk. Látogatótúrák, szállás, vadászat.

szarvasfarm.ke.hu
Tierpark Stadt Haag
Tierpark Stadt Haag
http://www.tierparkstadthaag.at/

Tierpark Stadt Haag - Niederösterreich (Alsó-Ausztria. 80 heimische und exotische Tierarten sind im Tierpark Haag zu Hause. Auf unserem Raubkatzenweg begegnen Sie hautnah Puma, Tiger, Luchse, Löwen und Leoparden.Wir freuen uns auf Ihren Besuch im Tierpark Haag.

www.tierparkstadthaag.at
Australia Zoo
Australia Zoo
http://www.australiazoo.com/

Australia Zoo - Home of The Crocodile Hunter. Nagyszerű hüllők: kígyók, krokodilok, aligátorok, gyíkok... Australia Zoo - Steve Irwin Way, Beerwah, Queensland 4519 Australia.

www.australiazoo.com
Budakeszi Vadaspark
Budakeszi Vadaspark
http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

A Budapesthez simuló, völgybe húzódó Budakeszi Vadaspark, a fővárostól húszpercnyire található. Az 1979-ben megnyílt Vadaspark célja a hazánkban és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel huszonhat hektáros területen, a vadbemutató mellett pihenőpark, tűzrakó helyek teszik színesebbé és örömtelibbé a Vadasparkban eltöltött időt.

www.vadaspark-budakeszi.hu
Veszprémi Állatkert - Galéria
Veszprémi Állatkert - Galéria
http://veszpremzoo.hu/galeria.php

Veszprémi Állatkert - Galéria, képek - Veszprém Zoo oldalán.

veszpremzoo.hu
Switch Zoo - Make New Animals
Switch Zoo - Make New Animals
http://switchzoo.com/zoo.htm

Switch Zoo - Make New Animals - Készíts új, hybrid állatot. 142 fotorealisztikus kép segítségével.

switchzoo.com
Alpenzoo Innsbruck
Alpenzoo Innsbruck
http://www.alpenzoo.at/

Alpenzoo Innsbruck - Weiherburggasse 37, A-6020 Innsbruck. (Tirol)

www.alpenzoo.at
Zooloretto társasjáték
Zooloretto társasjáték
http://www.zooloretto.hu/

A Zooloretto társasjáték játékosainak mindegyike egy-egy állatkertet vezet, és azon igyekszik, hogy minél látványosabb állatokkal, valamint fagylaltot, pattogatott kukoricát és képeslapokat áruló bazárokkal magához vonzza a látogatókat. A játékosok egymás után húzzák fel a lapokat, amiket aztán elhelyezhetnek az állatkertjükben. Külön pont, ha egy hímnek és nősténynek gyermeke születik, ami még több látogatót vonz. De a játék során arra is vigyázni kell, hogy az állatkert szabad mezői gyorsan megtelnek, és a fölösleges példányokat nem könnyű eladni a szomszédos állatkerteknek. A Zooloretto könnyed taktikai játék, egyszerű szabályokkal, de mégis izgalmas játékmenettel, 2-5 játékos számára.

www.zooloretto.hu
Madárkert - díszmadár és kisállatpark
Madárkert - díszmadár és kisállatpark
http://www.madarkert.hu

A Magyarországon elsőként látogatható díszmadárgyűjtemény főként papagájfajtákat felvonultat fel, de számos más díszmadárként tartott madárfaj is megtalálható. A madarak mellett mókusok, hódok és más kisemlős is színesíti a bemutatókert állományát.

www.madarkert.hu
Budapesti Állatkert fotók
Budapesti Állatkert fotók
http://www.alexgraphics.hu/photoblog/budapesti_allatkert/

Budapesti Állatkert, fotók az állatkertről és állatokról.

www.alexgraphics.hu
Salzburg
Salzburg
http://www.salzburg-zoo.at/

Zoo Salzburg (Zoo Hellbrunn) - 5081 Anif | Österreich.

www.salzburg-zoo.at
Nlc - Az 5 legjobb vadaspark
Nlc - Az 5 legjobb vadaspark
http://www.nlcafe.hu/utazas/20080222/az_5_legjobb_vadaspark/

Ha nincs még programod a hétvégére, de szeretnél egy kis friss levegőt szívni, látogass el valamelyik vadasparkba. Most megmutatjuk neked az öt legjobbat az országban. Budakeszi Vadaspark, Nyíregyházi Állatpark, Miskolci vadaspark, Szegedi Vadaspark, Állat- és szabadidőpark - Abony, + 1 tipp: Margitszigeti Vadaskert.

www.nlcafe.hu
Taronga Zoo - Sydney
Taronga Zoo - Sydney
http://www.taronga.org.au/

Taronga Zoo - Ausztrália - Sydney. Taronga Zoo is the city zoo of Sydney, New South Wales, Australia. 2600 állatfaj, 21 hektáron.

www.taronga.org.au
San Diego Állatkert
San Diego Állatkert
http://www.sandiegozoo.org/

San Diego Zoo | Wild Animal Park. A San Diego-i Állatkert honlapja.

www.sandiegozoo.org
Budapesti állatkert webkamera
Budapesti állatkert webkamera
http://www.zoobudapest.com/webkamera

Webkamerák a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Választhatsz webkamerát az alábbi helyszíneken: Állatsimogató, Teve, Elefánt kifutó, Berber makákó, Sarkvidék panoráma, Játszótér, Flamingók, és a Krokodilház. Jó szórakozást!

www.zoobudapest.com
KrokodilZoo
KrokodilZoo
http://www.krokodilzoo.hu/

A Krokodil Zoo néven jegyzett Terrárium immár tizenhét éve működik Kaposvár belvárosában, 2003 óta hivatalosan is állatkertnek számít. A Terrárium ritka, egzotikus hüllőknek ad otthont: krokodiloknak és kígyóknak. Különlegesség a madagaszkári boa, az öt Cuvier és a három Schneider törpekajmán (Paleosochus palbebrosus és trigonatus), - egytől-egyik a világ legkisebb krokodiljai. Összesen 10-11 ilyen állat él Európában. Valódi kuriózum a Szélesorrú kajmán (Cayman latirostris) pár, kevesebb mint hat példány van belőle egész Európában. A Jakaré kajmán szintén ritka, nagyjából 60 példány él fogságban az egész világon.

www.krokodilzoo.hu
Safari Park - Olaszország
Safari Park - Olaszország
http://www.safaripark.it/

Safari Park - Olaszország - Információk, fotók, videók, nyitvatartás.

www.safaripark.it
Veresegyház - Medveotthon
Veresegyház - Medveotthon
http://www.medveotthon.hu/

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülõ együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggõ kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él nálunk. A területen 8 darab szûk bejáratú, ámde öblös mesterséges barlang van elhelyezve. Egy-egy barlangban két-három medve is pihen. Két, egyenként 160 négyzetméteres mesterséges tó van kialakítva, melyet rendszeresen utántöltünk. Ez biztosítja az ivóvizüket, valamint a tavakban telepített kárászok is élnek. Ezeket ugyan megfogni nem tudják a medvék, de jó idõtöltés számukra a kergetõzés. Ennek a játszótérnek nagy sikere van a medvék között. A természetes élõhely minél tökéletesebb reprodukálása érdekében 1,5 hektáros fenyves erdõ biztosítja az elrejtõzést, és a fáramászás lehetõségét. 2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója.

www.medveotthon.hu
Állat képek - PPT, PPS
Állat képek - PPT, PPS
http://www.diashow.hu/egyeb_allat

Diamegosztó, ahova feltöltheted kedvenc diáidat, és nézegetheted mások diáit. Kíváncsi vagy a legjobb slide-okra? Jó helyen jársz, itt mindent megtalálsz!

www.diashow.hu
Oldal leírása
allatkert.wyw.hu: Állatkert katalógus - állatkertek, vadasparkok, akváriumok, madárpark, tropicarium, safari.
Gyűjteményünkben 134 válogatott állatkert témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 134 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 16384